2015年4月11日星期六

Mlais M52 Rood

Mlais M52

OS Android 5.0 Lollipop (OTA)
CPU MTK6752 OCTA CORE 1.7G MHZ 64 BIT CPU
GPU GPU: ARM MALI-T760
Size (mm) 152*78*8.2MM(L×W×H)
FREQUENCY(BAND)(MHZ) 2G GSM: 850/900/1800/1900MHz; 
3G WCDMA: 850/900/1900/2100MHz; 
4G FDD-LTE: B1/3/7/20 (800/1800/2100/2600) (Standard).
Rear camera 13.0MP AF with True Flash LED camera
Front camera 8.0MP + 88° Wild-angle Front-facing Camera
Screen 5.5" HD 1280*720 IPS OGS Full lamination technology
Internal Memory 2GB RAM +16GB ROM
External Memory Micro SD card ( T-FLASH card), max 64GB
Capacity 3200mAh integrated lithium polymer built-in battery
Charger INPUT :100-240V, OUTPUT: 5V-1000mA quick charge
SIM card Support Dual Sim dual standby
Bluetooth BT4.0
Sensor Light sensor , G-sensor , P-sensor, Gesture sensing
OTG Support
GPS GPS, A-GPS
Network 4G LTE, 3G, EDGE, GPRS, EGSM ,WAP, WI-FI
Color Changeable backcover: white, blue, orange, black
Certification CE/Rohs
Accessories 1*USB cable, 1*multi-language user manual, 1*charge,1* box
Language English, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Italian, German, Dutch, French, Polish, Romanian, Turkish, Russian, Arabic, Indonesian, Malay, Thai, Vietnamese, Hindi, Hebrew, Simplified Chinese, Traditional Chinese.


Tot zover de officiele specs. Als je over die lijst gaat ziet het er behoorlijk uit. Een 64bits octacore processor in de vorm van de MT6752, dat is toch wel een krachtpatser op dit moment. 2GB geheugen en 16GB opslag, degelijk.
5,5” IPS OGS, lekker groot en helder, wel maar 720P. 13MP camera, ook dat klinkt leuk. En dan de 3200mAh batterij, mooi! Dat zou er voor moeten zorgen dat je niet al na een halve dag aan de noodstroom moet.
De specs beloven een hoop, maar hoe zit het in de praktijk?

Design & Bouwkwaliteit.

Veel mensen zullen nog nooit gehoord hebben van Mlais. Het is dan ook een redelijk onbekend merk nog met maar echt weinig nieuws het afgelopen jaar. Maar 2015 pakken ze flink uit alvast. Eerst was daar de M9 die vrij goed werd ontvangen. De M9 was een echte sub $99 telefoon, met goede specs voor een instapmodel en bijbehorende kwaliteit. Enige minpunt was een gps module die niet vlekkeloos werkte. 
Met de M52 mikken ze een stuk hoger. Het is geen ‘flagshipkiller’ zoals bijvoorbeeld de OPO maar ze richten zich meer op modellen zoals de Xiaomi Red Mi Note 4G. 
De M52 heeft dan ook uiterlijk vrijwel gelijkenissen met de Red Mi Note, zelfs de volledige naam: M52 Red Note. 
Op zich niks mis mee, heel origineel is het niet maar het werkt. En de M52 is zeker geen lelijke telefoon. De backcover is verwisselbaar en ik kreeg er 3 andere kleuren bij dus je kan ook nog een beetje verpersoonlijken.
De camera steekt ietsjes uit aan de achterzijde, bedoeld om deze te beschermen maar het maakt de M52 niet echt dikker door. 

De M52 voelt met zijn 158g erg licht aan, (ten opzichte bijvoorbeeld van de Red Mi Note 4G die 185g is). Door het lage gewicht voelt de M52 misschien een beetje fragiel aan maar niks is minder waar. De gebruikte materialen, veelal plastic zijn toch wel degelijk en ik heb nog niks kunnen merken van schade of slijtage bij normaal gebruik (broekzak, tas, bureau enz.). De backcover is vrij dun maar flexibel, vergelijkbaar met die van de Jiayu S3. 
Wat dat betreft zit het met de bouwkwaliteit wel prima van de M52. 
Als ik dan toch op dit gebied een nadeel moet noemen dan is het dat de backcover wat glad is en vingerafdrukgevoelig, vooral de gekleurde covers. Ook zijn de capacitieve knoppen een beetje fel. 

Prestaties.

De M52 komt standaard met stock Android 4.4.4, een OTA update naar Lollipop is in de maak en zou volgens de fabrikant spoedig moeten komen. 

Met de MT6752 en 2GB aan geheugen, en zeker door het ontbreken aan bloatware die je soms ziet op telefoons, voelt de M52 snel aan. Hij reageert snel, multitasking gaat ook zonder problemen. Op de prestaties van de M52 is dan ook niks aan te merken. Het is wachten op de Lollipop update om te zien hoe de volledige power uit de 64bits MT6752 wordt gehaald. 
Standaard heeft de M52 al de Google apps geïnstalleerd, zoals Google Maps, Gmail en de Play Store. De M52 is dan ook vooral gemaakt voor de internationale markt. 
De backcamera is een 13MP f./2.0 CMOS met enkele led. De foto’s hiervan zijn goed te noemen, scherp en geen noemenswaardige kleurafwijkingen. De camera app reageert behoorlijk snel, en bijvoorbeeld het openen van de camera en nemen van een foto vanuit lockscreen door middel van het tekenen van een C op het scherm als deze uit is gaat enorm snel. Dat is bij mijn Honor 6+ wel anders. De kwaliteit van de foto’s is misschien niet te vergelijken met diezelfde Honor 6+ maar voor normaal gebruik maakt de M52 gewoon goede foto’s. En de camera app is vrij uitgebreid met leuke features zoals Gesture detect (maak een victory-gebaar en hij neemt automatisch een foto), panorama, 3d, HDR en meer. 
De frontcamera is een 8MP CMOS die leuk is voor selfies, al zijn de foto’s soms ietwat onscherp. Maar ook hier is het gewoon een degelijke camera. 

De 720P display, met 267ppi is nagenoeg gelijk aan die van (daar heb je hem weer) de Red Mi Note 4G. 
Sommige mensen zullen zeggen dat 720P te laag is voor een 5,5” maar zelf heb ik daar weinig last van. 
(Net zoals bij Tv’s de een zal zeggen dat het per se 4K moet zijn en de ander geen verschil ziet.)
Het display is scherp, kleuren zijn helder, een filmpje kijken op de M52 is dan ook absoluut geen straf. 
De speaker doet ook gewoon zijn werk, er komt een redelijk volume uit de achterkant van de M52 zonder te vervormen. 

Voor locatie bepaling maakt de M52 gebruik van GPS, A-GPS en Glonass. Een onnauwkeurige locatie of een fix die erg lang op zich liet wachten was een veel gehoorde klacht bij vorige generaties Mediatek smartphones maar bij de huidige is dat probleem zo goed als verdwenen. De fix komt vrij snel en de locatie is ook vrij nauwkeurig. 

De M52 heeft ondersteuning voor Dual Sim, er gaat een Sim en MicroSim in (naast de MicroSD). Deze 2 sims zijn alle twee standby. 
Dan de netwerken. De M52 ondersteund 3G op de gebruikelijke banden maar ook 4G LTE. Vooral de toevoeging van LTE op een telefoon in deze prijsklasse zie je niet zo veel. Daarbij heeft de M52 ook nog ondersteuning voor 800 Mhz wat voor veel mensen in Nederland zeer wenselijk is. Nu woon ikzelf niet in Nederland dus ik kan het bereik daar niet uit te testen maar hier haal ik goede snelheden met 3G (4G sim is in bestelling, test daarvan zal ik later toevoegen) en het bereik is altijd prima. Wifi ondersteund de M52 met B/G/N, 5Ghz en Dual Band. Ook hier geen verrassingen, gewoon prima in orde.

Mlais heeft de M52 een 3200 mAh batterij meegegeven, en samen met de stock Android zorgt dit voor een redelijke accuduur. Een dag op 3G/4G/Wifi met browsen en dergelijke is geen probleem. Ga je een film kijken of 3D spellen spelen dan moet je wel een powerbank meenemen om de dag vol te maken. De batterij ondersteund overigens Quick Charging maar vergeleken met mijn Honor 6+ die ongeveer dezelfde capaciteit bezit en ook Quick Charging ondersteund is de M52 toch wel een stuk minder zuinig en minder snel vol.


Conclusie

Met de M52 heeft Mlais een product neergezet die zowel uitstekende performance verbind met veel features (zoals 800 Mhz band, dual sim, microSD) voor een prijs waar menig concurrent niet tegen op kan. 
De bouwkwaliteit is gewoon goed, al lijkt dat op het eerste gevoel niet zo te zijn doordat de telefoon zo licht is. 
Prestaties zijn wat je mag verwachten van een MT6752, en er is nog ruimte voor verbetering met de komst van Android 5.0. Het design is niet helemaal origineel maar een kniesoor die daar om gaat zeuren als je de prijs ziet.
De Red Mi Note 4G en Meizu Note hebben er een geduchte concurrent bij.

没有评论:

发表评论